Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   În ajun de prezidenţiale, Băsescu…

În ajun de prezidenţiale, Băsescu a discutat cu Filat

Premierul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele României Traian Băsescu.
Cei doi oficiali au făcut un scurt schimb de opinii despre situaţia din cele două ţări, ca urmare a vizitei de lucru întreprinse recent la Bucureşti de către prim-ministrul R. Moldova.

Vlad Filat şi Traian Băsescu au discutat despre mersul îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei, în special în ceea ce ţine de urgentarea punerii în aplicare a Acordului privind micul trafic la frontieră. Premierul i-a comunicat Preşedintelui României că, la şedinţa Guvernului R. Moldova din 18 noiembrie, a fost aprobată decizia care a finalizat procedurile interne relevante.

„Vă vom fi recunoscători dacă şi partea română va finaliza procedurile interne, ceea ce va oferi posibilitatea deplinei aplicări operaţionale a documentului”, a menţionat Prim-ministrul.  

Un alt subiect de discuţii l-a constituit preconizata deschidere a consulatelor  României la Cahul şi Bălţi şi a R. Moldova la Iaşi.

Cei doi oficiali au pledat pentru deschiderea cît mai curînd posibilă a podului Rădăuţi-Lipcani, pentru urgentarea îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns în timpul vizitei la Bucureşti.

Vlad Filat şi Traian Băsescu au optat  pentru menţinerea în continuare a unui dialog bilateral permanent şi constructiv.